Andreea Păstîrnac şi Faire Mobilität – proiecte comune de sprijinire a lucrătorilor...

Andreea Păstîrnac şi Faire Mobilität – proiecte comune de sprijinire a lucrătorilor români migranţi în Germania

272
0

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a avut o întrevedere cu  o delegaţie a Confederaţiei Sindicatelor Germane în proiectul “Mobilitate echitabilă/Faire Mobilität – Arbeitnehmerfreizügigkeit sozial, gerecht und aktiv” condusă de Dominique John. Din delegaţie au mai facut parte: Letiţia Matarea-Türk, Raluca Gheorghe, Cristian Pinnes, Helga Zichner, Sevghin Mayr, Laura-Timeea Chelebet, Szabolcs Sepsi.

Discuţiile s-au concentrat pe modalităţile de sprijinire a lucrătorilor români migranţi în Germania în vederea prevenirii abuzurilor de pe piaţa muncii. Partea germană a punctat dinamica în creştere a comunităţii româneşti din Germania şi a prezentat liniile generale ale activităţii lor în prevenirea exploatării prin muncă şi consilierea emigranţilor din Europa de Sud-Est.

În acest context, au fost dezbătute aspecte privind desfăşurarea unei campanii de informare în sprijinul cetăţenilor români ce urmează să lucreze în Germania, precum şi posibilitatea întreprinderii de măsuri destinate protejării dreptului în câmpul muncii pentru comunitatea românească deja rezidentă în statul german.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ