Autoritățile din Curtea de Argeș, pregătiri de ultimă oră pentru funeraliile Reginei...

Autoritățile din Curtea de Argeș, pregătiri de ultimă oră pentru funeraliile Reginei Ana. Familia regală britanică lipsește de la înmormântare.

Autoritățile din Curtea de Argeş au luat mai multe măsuri pentru a preveni eventuale incidente la funeraliile Reginei Ana, având în vedere că sâmbătă se aşteaptă ca zeci de mii de oameni să vină să asiste la înmormântare.

Circulaţia pe Bulevardul Basarabilor, pe care e amplasată noua Catedrală, va fi închisă de vineri de la ora 19.00 până sâmbătă la ora 16.00. Două corturi de prim-ajutor vor fi montate în zonă şi câteva sute de jandarmi şi politişti vor asigura ordinea. Prefectul de Argeş i-a chemat pe principalii responsabili din judeţ pentru a face un plan comun de acţiune.

Cristian Soare, prefectul județului Argeş: „Pe zona de centru a bulevardului nu vor fi parcate maşini, va fi doar pentru public, vor fi suficiente locuri de parcare în centru şi în proximitate peste 2000 de locuri”.

Autorităţile au stabilit şi cum va avea acces publicul la funeralii.

Gabriel Jubleanu, viceprimar Curtea de Argeș: „Am stabilit limitele, până unde pot ajunge cetăţenii, zona unde va sta presa, căile care vor fi libere accesului de intervenţii şi căile de acces ale oficialităţilor”.

Cristian Soare, prefectul județului Argeş: „Vor fi efective de politişti şi jandarmi şi dacă va fi nevoie oricând se poate suplimenta. Vor fi şi două puncte de prim ajutor”.

În curtea Liceului Agricol va fi amplasat unul dintre cele două puncte de prim ajutor. Cei care vor avea nevoie de asistenţă medicală o vor primi pe tot parcursul ceremoniei.

Ceremonia funerară va avea loc sâmbătă după-amiază.

Potrivit unui comunicat al Ambsadei britanice de la Bucureşti, niciun membru al familiei regale britanice nu va lua parte la funeraliile reginei Ana. Regina Elisabeta a II-a va fi reprezentată de însărcinatul cu afaceri, iar prinţul Charles de contele Tibor Kalnoky.

Familia regală britanică este una dintre cele mai apropiate de cea română, regele Mihai fiind vărul preferat al reginei Elisabeta a II-a. Lista completă a invitaţilor străini care vor participa la funeralii urmează a fi anunţată de casa regală a României.

Sâmbătă, la ora 11:30, sicriul va fi aşezat în maşina mortuară. De la ora 11:35 la ora 12:00, cortegiul funerar va merge, cu viteză redusă, pe traseul Piaţa Palatului Regal – Bulevardul Magheru – Piaţa Romană – Piaţa Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Piaţa Charles de Gaulle – Arcul de Triumf.

La ora 15:00, sâmbătă, 13 august 2016, va avea loc slujba de înmormântare a Reginei Ana în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeş.