Acasă Asia Band românesc, invitat să concerteze la Istanbul

Band românesc, invitat să concerteze la Istanbul

ICR „Dimitrie Cantemir” de la Istanbul devine din acest an partenerul unuia dintre cele mai importante evenimente culturale de la Istanbul. În prima zi a lunii decembrie a fost deschisă a III-a ediție a lunii de concerte “Akbank Sanat World Music Days”.

Miercuri, 13 decembrie 2017, de la ora 18.30, România va fi reprezentată de Andrei Racu Folkloric Band. Festivalul se va încheia în data de 30 decembrie 2017 și reunește artiști din lumea întreagă.

În acest an, concertele vor avea loc în fiecare miercuri a lunii decembrie, cu participarea unor renumiți artiști din patru țări, printre care: ​​Maarja Nuut, din Estonia și Abou Diarra din Mali. Festivalul se va desfășura pe scena Akbank Sanat, de pe bulevardul İstiklal din İstanbul.

Programul concertelor muzicienilor români, Andrei Racu Folkloric Band, susținuți de ICR Istanbul cuprinde piese folclorice reprezentative ale genului, din mai multe zone cu tradiție din România.

Bandul românesc a fost fondat cu trei ani în urmă de violonistul Andrei Racu și este compus din muzicieni profesioniști, care cântă cu pasiune muzica tradițională românească. Ca repertoriu, cvintetul abordează piese și suite tradiționale românești, din toate zonele reprezentative ale României.

Andrei Racu, liderul acestui cvartet, este un violonist cu o mare experiență în zona folclorică, fiind solist instrumental în mai multe formații muzicale din Români. El a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, secțiunea de vioară. În prezent, lucrează ca solist instrumentist la Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, Orchestra de Muzică Populară Cununa Carpaților și Orchestra de Muzică Populară a Societății Române de Radiodifuziune din București.

Dorina Ursuianu Baciu este o profesionistă a naiului,licențiată a Universității Naționale de Muzică București, catedra de Nai. A concertat ca solist în țară și în străinătate. A făcut parte din ansambluri renumite ca: Rapsodia Română, Orchestra Hora, Orchestra de Muzică Populară Cununa Carpaților. În paralel, predă naiul la catedra Colegiului Național de Muzică “Dinu Lipatti“ din București. S-a alăturat cvintetului folcloric din dorința de a promova muzica folclorică românească autentică și pentru a încerca să păstreze intacte valorile muzicii folclorice românești.

Florinel Mihalache este un virtuoz muzician și cântă la țambal de la vârsta de 11 ani. În prezent, este instrumentist al Orchestrei de Muzică Populară „Cununa Carpaților”.

George Răducan este pianistul cvintetului folcloric Andrei Racu și este absolvent al Liceului de Muzica Dinu Lipatti din București.

Ana – Maria Racu este licențiată a Universității Naționale de Muzică București, Facultatea de Interpretare Muzicală, secția Canto, clasa prof. Georgeta Stoleriu, cu o vastă experiență profesională și artistică, premiată de nenumărate ori în festivaluri și concursuri naționale și internaționale. Din 2007 până în prezent este angajată Teatrului de Opereta și Musical „Ion Dacian” ca artist liric.