Călușari la New York

Călușari la New York

296
Foto: ICR

Duminică, 14 mai 2017, în New York, a avut loc cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Ziua României pe Broadway (între Liberty Street și Battery Park / Bowling Green Plaza).

Pe scena festivalului, din partea oficialităților române și americane, au luat cuvântul: Ion Jinga, ambasadorul Misiunii Permanente a României la ONU, și  Ioana Gabriela Costache, consul general al României la New York. Gabriel Rotaru, consilier în cadrul Ambasadei României la Washington, DC, a transmis un mesaj din partea ambasadorului George Cristian Maior.

 De asemenea, primarul New York-ului, Bill de Blasio, a trimis o scrisoare prin care a adresat cuvinte de laudă participanților, români și americani, la acest eveniment de tradiție al comunității româno-americane din New York și zonele învecinate. Ca în fiecare an, festivalul a fost dedicat valorilor și tradițiilor culturale românești. Au fost invitați artiști, dansatori, muzicieni și mesteșugari din diverse zone ale țării noastre.

În cadrul acestei manifestări culturale, de mare vizibilitate, organizată în inima Manhattan-ului, Festivalul Ziua României pe Broadway, împreună cu ICR New York, a prezentat publicului american și internațional spectacolul de dans tradițional românesc susținut de opt călușari ai Ansamblului folcloric “Maria Tănase”, din Craiova.

De asemenea, pe scenă au mai evoluat: Valeria Arnăutu, Gheorghe Gheorghiu, George Rotaru, Brandușa Covalciuc, Ciprian Cocalia, grupul Roadrunners, Cosmina Badea, Abigail Budac, Ionela Bangala, Beatrice Andrei, Laura Giurgiuman și Viorica Elen Onuț. Spectacolul i-a avut ca prezentatori pe Beatrice Andrei, Aspasia Machaira și Yanni Deaconescu. Mai bine de 25.000 persoane au participat la festival, într-un cadru autentic românesc, dar și într-una din cele mai frecventate zone ale metropolei americane, care atrage un număr imens de turiști din toată lumea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.