Cazul Smicală: Autoritățile române pledează pentru un dialog constructiv cu autoritățile finlandeze

Cazul Smicală: Autoritățile române pledează pentru un dialog constructiv cu autoritățile finlandeze

240
0

Cazul minorilor Jalaskoski, care dețin și cetățenia română, instituționalizați în prezent pe teritoriul Finlandei, a fost discutat de ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, cu Peter Stenlund, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe finlandez, în cadrul vizitei acestuia în România.

Șeful diplomației române a subliniat că România nu poate fi indiferentă la situațiile dificile în care se află cetățenii săi și a manifestat  interesul pentru un dialog constructiv cu autoritățile finlandeze, care să conducă la obținerea accesului autorităților române competente la acești copii.

În cadrul întrevederilor au fost trecute în revistă principalele dimensiuni de cooperare ale relației româno-finlandeze, ambele părți apreciind potențialul de colaborare, atât pe linie bilaterală, cât și în plan european și internațional.

În plan bilateral, a fost subliniat interesul ambelor părți de a identifica noi oportunități pentru consolidarea dialogului politic și diversificarea cooperării sectoriale, fiind salutată apropiata vizită la București a Prim–ministrului Finlandei, Juha Sipilä. A fost evidențiată, totodată, importanța unei cooperări strânse între România și Finlanda, în cadrul Trio-ului președințiilor semestriale ale Consiliului UE, pe care cele două țări le vor exercita succesiv în 2019.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ