Concurs şcolar pe tema „Descoperă România” în Departamentul Sarthe din Franţa

Concurs şcolar pe tema „Descoperă România” în Departamentul Sarthe din Franţa

427

Ambasadorul Luca Niculescu a fost invitatul de onoare al finalei concursului şcolar pe tema „Descoperă România”, organizat de Casa Europei în Le Mans-Sarthe. 20 de Colegii care fac parte din „Cercul Europa” din Departamentul Sarthe au participat la mai multe etape ale concursului, a cărui finală a avut loc astăzi în Abaţia de l’Epau din Le Mans.

La fiecare doi ani, Casa Europei organizează concursuri similare, în care una din ţările europene este subiectul principal. În 2017, câteva sute de elevi s-au întrecut în cunoştinţe legate de România, începând de la geografie, istorie, cultură, ajungând la gastronomie sau sport. Semifinaliştii au avut ocazia să discute cu ambasadorul României timp de o oră, imediat după etapa finală a concursului. Echipa Colegiului câştigător, formată din 12 elevi, a obţinut premiul cel mare: o excursie de 5 zile în România, în luna mai.

La organizarea concursului a contribuit şi o tânără din România, Olimpia Mihaela Buhaiu, care lucrează timp de un an la Casa Europei din Le Mans-Sarthe, în cadrul programului Serviciul European de Voluntariat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.