Consultare cu românii din UK în contextul Brexit

Consultare cu românii din UK în contextul Brexit

509

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) invitムasociațiile, parohiile și cetățenii români din Marea Britanie sムparticipe la consultarea publicムpe tema drepturilor românilor în context Brexit.

Cei care doresc să participe la aceastムconsultare, pot transmite observațiile, sugestiile și propunerile la adresa de email romania.infobrexit@mprp.gov.ro, pusă la dispoziție de MRP special pentru acest subiect.

Consultarea cu reprezentanții organizațiilor și asociațiilor românești din Marea Britanie, privind drepturile cetățenilor în context Brexit urmăƒrește formularea, din partea autorităților de la București, a unui punct de vedere care sムțină cont de realitățile semnalate de românii care trăiesc în Regatul Unit.

Sugestiile și propunerile primite din partea românilor din Marea Britanie vor fi analizate, integrate și transmise ministerelor de resort pentru a fi incluse în mandatul de negociere a reprezentanților români la Bruxelles. ”Participarea responsabilムși oportunムa cetățenilor noștri va permite autorităților de la București sムformuleze un mandat realist și solid de negociere cu organismele europene, astfel încât drepturile și libertățile românilor care au ales sムtrăiascムîn Marea Britanie să fie garantate”, se aratムîntr-un comunicat al ministerului.

Scopul inițiativei vizeazムpreocuparea constantムși responsabilムa MRP, în sensul cunoașterii în timp real și nemijlocit a problemelor  comunității de români, referitoare la statutul post-Brexit, drepturile acestora și a membrilor de familie, precum și eventualele dificultăți cu care s-ar putea confrunta în acest context.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ