Continuă colaborarea dintre autoritățile din Sulmona și omologii din orașul român Ovidiu....

Continuă colaborarea dintre autoritățile din Sulmona și omologii din orașul român Ovidiu. La anul se împlinesc 50 de ani de înfrățire!

342
0

Muzeul Civic Diocezan din Sulmona a găzduit, la finele săptămânii trecute, ceremonia de premiere din cadrul Premiului internațional de artă contemporană Sulmona, organizat de Cercul de Artă și Cultură ”Il Quadrivio” și ajuns în acest an la a 44-a ediție.

Cu prilejul aniversării a 2.000 de ani de la moartea poetului roman Ovidiu (născut la Sulmona și decedat în exil la Tomis, actuala Constanța) în perioada 16 – 21 octombrie 2017 au fost expuse lucrările unei delegații de artiști români. Printre aceștia, Răzvan-Constantin Caratănase și Lelia Rus Pîrvan au primit mențiuni speciale în cadrul evenimentului care s-a bucurat de participarea unor reprezentanți ai autorităților italiene, printre care primarul orașului Sulmona, Annamaria Casini, președintele Consiliului Regional Abruzzo, Giuseppe Di Pangrazio și președintele Provinciei L’Aquila, Angelo Caruso.

Reprezentantul Ambasadei României în Italia a transmis celor prezenți un mesaj de apreciere din partea ambasadorului George Bologan, salutând inițiativa care a devenit un simbol al comunității din Sulmona și un exemplu de continuitate și contemporaneitate în lumea artistică, la nivel național și internațional.

De asemenea, a fost amintită aniversarea, în 2018, a 50 de ani de înfrățire dintre Sulmona și Constanța, precum și recenta colaborare dintre autoritățile din Sulmona și omologii din orașul român Ovidiu, în vederea organizării și promovării în perioada 2017-2018 a unor festivaluri dedicate poetului roman. Nu în ultimul rând, a fost remarcată comunitatea de români din Sulmona, pentru capacitatea de integrare și participarea activă la viața socială a orașului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ