Curs pentru combaterea migrației ilegale organizat de CEPOL

Curs pentru combaterea migrației ilegale organizat de CEPOL

415

În perioada 16 – 18 mai 2017, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a fost gazda unui cursului CEPOL ”Organised crime facilitating illegal immigration”, pe tema combaterii migrației ilegale. Au participat reprezentanţi ai statelor membre ale Uniunii Europene şi specialiști din partea organizaţiilor internaţionale în domeniu.

Seminarul a fost organizat de Agenția Uniunii Europene pentru formare în materie de aplicare a legii (CEPOL) și reprezintă una dintre acțiunile Proiectului EMPACT 2017 din cadrul ciclului de politici UE, prioritate in combaterea migrației ilegale. Acesta este prevăzut în Calendarul de pregătire al CEPOL pentru anul 2017 și se adresează autorităților de aplicare a legii, implicate în adoptarea unor măsuri de combatere a migrației ilegale.

Specialiști în cadrul acestei activități de instruire au fost reprezentanți ai Agenției Europene pentru gestionarea operațională a sistemelor informatice la scară largă în spațiul de libertate, securitate și justiție (EU-LISA), Agenției UE pentru cooperare în materie de aplicare  a legii (EUROPOL), Unității de Cooperare Judiciară a Uniunii Europene (EUROJUST), Direcției Generale Migrație și Afaceri Interne (DG HOME), Biroului European de Sprijin pentru Azil (EASO) și un reprezentant din cadrul Poliției de Frontieră Române, șeful Serviciului Combaterea Migrației Ilegale, care a prezentat tema „Investigarea infracțiunilor legate de migrația ilegală”.

Cei 25 de cursanți, reprezentanți ai mai politia de frontiera2multor autorități de aplicare a legii din statele membre UE, precum și 3 polițiști de frontieră din România, au aflat despre mecanismele și instrumentele europene pntru gestionarea migrației ilegale.

La finalul activității participanții au dobândit abilitățile necesare pentru a putea participa la schimburi de experiență în ceea ce privește măsurile interne implementate în diferite state membre ale Uniunii Europene pentru a combate migrația ilegală.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.