Dan Stoenescu, de la DRP în Tunisia

Dan Stoenescu, de la DRP în Tunisia

405

Marţi, 28 februarie 2017, au fost audiați și au primit avizdin partea Comisiilor reunite pentru politică externă ale Senatului şi Camerei Deputaţilor candidaţilor propuşi pentru calitatea de ambasadori ai României în străinătate.Printre aceștia și fostul ministru delegat pentru relația cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, propus pentru Ambasada României în Tunisia.

Din 17 noiembrie 2015 până la 7 iulie 2016, Stoenescu a fost ministru delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni în guvernul Dacian Cioloș.

Stoenescu a mai lucrat în calitate de diplomat la Madrid și Beirut și a fost președinte al EUNIC (European Union National Institutes for Culture) în Liban pentru două mandate consecutive ca reprezentant al Institutului Cultural Român. În perioada 2009-2010 a activat în cadrul Departamentului pentru relațiile cu românii de pretutindeni. Începând cu septembrie 2015 a fost responsabil de școlile românești din Spania, cultură și afaceri multilaterale în cadrul Ambasadei României în Spania.

Ceilalți candidați care au trecut de audierile în comisiile de specialitate sunt Vasilică Constantinescu , propus ambasador în China şi Mongolia, Sorin Vasile Moldovan – propus ambasador în Turkmenistan, Bogdan Badea – propus ambasador în Thailanda şi Laos, Cezar-Manole Armeanu – propus ambasador pentru Kazahstan, Kârgâzstan şi Tadjikistan și Florin Marius Tacu, propus ambasadro în Singapore.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ