De Paști, reprezentanții Ambasadei României în Italia au fost alături de românii...

De Paști, reprezentanții Ambasadei României în Italia au fost alături de românii de toate confesiunile

221

Cu ocazia celebrării Slujbei de Înviere a Domnului, la 15 aprilie 2017, Ambasada României în Italia și în Republica Malta a fost alături de principalele comunităţi confesionale româneşti din Peninsulă și din Malta.

Ambasadorul George Bologan a participat la slujba celebrată de episcopul Siluan la Episcopia României în Italia și la slujba comunității romano-catolice de la Biserica San Vitale din Roma, prilej cu care a transmis celor prezenți un mesaj de speranță și solidaritate, amintind semnificația patimii, a morții și a minunii Învierii lui Iisus Hristos.

De asemenea, diplomaţii români au fost prezenţi la slujba comunității greco-catolice și a celei penticostale, precum și la slujba comunității ortodoxe române din Malta. Cu această ocazie, reprezentanții misiunii diplomatice au transmis mesajul adresat de ambasadorul George Bologan comunității de români cu prilejul Sfintelor Sărbători Pascale.

Prin participarea, în fiecare an, la slujbele de Paște ale principalelor comunități confesionale și transmiterea mesajului ambasadorului României, ambasada exprimă importanța Bisericilor cultelor legal recunoscute pentru coagularea comunității românești și afirmarea identității culturale a acesteia, recunoscând inclusiv rolul dimensiunii spirituale în existența fiecărui om.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.