Dialog româno-portughez pentru cooperarea culturală

Dialog româno-portughez pentru cooperarea culturală

311

Ionuț Vulpescu, ministrul Culturii, a discutat cu omologul său portughez Luís Filipe de Castro Mendes despre întărirea cooperării româno-portugheze în domeniul culturii, cât și măsuri concrete pentru dinamizarea Programului de cooperare pe care cele două state l-au semnat în 2015, cu prilejul vizitei de stat în România a președintelui Portugaliei.

Alături de Liliana Țuroiu, președintele ICR, cei doi miniștri au participat la Palatul Național Ajuda, la vernisajul expoziției „Fikl. Puneri în scenă portugheze” aparținând artistului român Gheorghe Fikl.

Palatul Ajuda, unul dintre cele mai importante muzee din Portugalia, a susținut organizarea expoziției organizată de Ambasada României la Lisabona, Institutul Cultural Român – Lisabona, cu susținerea Fundației Bonte.

Expoziţia lui Gheorghe Fikl, asociată aniversării centenarului relațiilor diplomatice dintre România și Portugalia, este înscrisă in programul paralel al Târgului de Artă ARCO Lisboa 2017, care se desfășoară in perioada 18-21 mai.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.