Evoluația semnificației covorului tradițional în mentalul comunității rurale românești, prezentată la Belgrad

Evoluația semnificației covorului tradițional în mentalul comunității rurale românești, prezentată la Belgrad

402
Sursa foto: ICR

Expoziţia „Carpethian“ semnată de artista vizuală Felicia Simion este prezentată în perioada 24 aprilie – 6 mai la galeria Bartcelona din Belgrad, în cadrul festivalului de fotografie Belgrade Photo Month Festival. Vernisajul va avea loc în data de 24 aprilie, în prezenţa artistei.

De-a lungul istoriei, covorului i s-au atribuit numeroase funcții, practice sau simbolice. De la material izolator pentru corturile triburilor nomade, la obiect de cult și, în același timp, ca obiect pur decorativ, simbol al bogăției și al prestigiului, covorul a fost dintotdeauna o parte a vieții zilnice pentru multe civilizații. Carpethian analizează rolul covorului în cadrul unei societăți în continuă schimbare, explorând cum semnificația covorului tradițional a evoluat în mentalul comunității rurale românești”, a subliniat artista, a cărei participare în cadrul festivalului este sprijinită de Institutul Cultural Român de la Viena şi Ambasada României în Republica Serbia.

Felicia Simion s-a născut în 1994 la Craiova şi locuieşte în Bucureşti. A absolvitUniversitatea Națională de Arte din Bucureşti – Departamentul imagine dinamică şi fotografie şi în prezent urmează masterul Etnologie, antropologie culturală și folclor la Universitatea din Bucureşti. Felicia Simion a început să fotografieze la 13 ani, când a primit primul aparat de fotografiat. A participat la numeroase concursuri, iar printre cele la care a fost premiată se numără: International Photography Awards (IPA), Paris Prix de la Photographie, Sony World Photography Awards, Travel Photographer of the Year, The Irish Times Photography Awards, Moscow International Photo Awards şi PDN Faces.

Aflat anul acesta la cea de-a doua ediție, Belgrade Photo Month Festival se desfăşoară în perioada 30 martie – 30 aprilie şi își propune organizarea de expoziții de fotografie în diverse locuri din capitala Serbiei. De asemenea, în cadrul festivalului vor avea loc proiecții ale unor filme, workshopuri și sesiuni de discuții pe tema fotografiei.

Galeria de fotografie Bartcelona Gallery s-a deschis în Belgrad în anul 2014. Până în prezent au fost prezentate 48 de expoziţii ale unor artişti internaţionali din Serbia, Croaţia, Franţa, Spania, Danemarca, Austria şi România. În perioada 27 martie – 8 aprilie, cu sprijinul Direcţiei Relații Internaţionale a Institutului Cultural Român, la galeria Bartcelon a fost prezentată expoziția „Guilty Pleasures” (Plăceri vinovate) a artistei Odeta Catană.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.