Festivalul Intercultural ProEtnica, ediţia a 14-a

Festivalul Intercultural ProEtnica, ediţia a 14-a

La Sighişoara încep astăzi patru zile de festival la care va fi sărbătorită convieţuirea oamenilor de diverse etnii şi confesiuni.

Peste 600 de reprezentanţi ai comunităţilor etnice din România îşi vor prezenta în cetate bogăţia culturală şi aspecte ale vieţii sociale şi spirituale la Festivalul Intercultural ProEtnica, ediţia a 14-a.

Organizatorul evenimentului, directorul Centrului Educaţional Interetnic pentru Tineret din Sighişoara, Volker Reiter, Romania-actualitati.ro: ”Obiectivul festivalului este de a promova pacea într-o societate democratică, prin două măsuri: una este să oferim minorităţilor naţionale o agora prezentare a obiceiurilor, a tradiţiilor, şi să promovăm dialogul intercultural. Pe scenă principală a festivalului avem 62 de manifestări, în cele patru zile, avem 11 standuri meşteşugăreşti şi de prezentare, o expoziţie de artă contemporană, o secţiune de film şi avem în fiecare zi o paradă unde vor participa toţi cei care în ziua respectvă sunt prezenţi în Sighişoara”.