Filmele românești cuceresc mapamondul

Filmele românești cuceresc mapamondul

DISTRIBUIȚI

Două filme românești au fost selectate la cele mai importante festivaluri de film din Canada. Documentarul de lung metraj Fraţii Dabija, regizat de Cǎtǎlin Drǎghici va fi prezent la Montreal World Film Festival, desfășurat în perioada 27 august – 7 septembrie.

“Blue Spring”, debutul regizoarei Andreea Cristina Borțun, participă la Toronto International Film Festival, organizat în perioada 10 – 20 septembrie 2015, în cadrul secțiunii Short Cuts. “Blue Spring” este primul film din România selectat la această categorie.

Documentarul Frații Dabija este primul film documentar de lung metraj al regizorului și producătorului Cătălin Drăghici. Filmul urmărește întȃlnirea a trei frați, pentru o seară, în casa în care au crescut.

Întâlnirea lor pare ceva obișnuit, dar timpul petrecut împreună dezvăluie relația defectuoasă dintre ei. În spatele unor mici conversații triviale, întrerupte de sms-uri sau telefoane, descoperim că în spatele aerului de siguranță afișat, fiecare din ei are insecurități și probleme nerezolvate.

Blue Spring este o producție independentă, realizată de Elefant Film în colaborare cu TETA. Scurtmetrajul a fost filmat în întregime în orașul natal al regizoarei, Alexandria (jud. Teleorman) și spune povestea unei femei în ziua în care aceasta trebuie să se despartă de mult mai tânărul ei iubit. Filmul reprezintă un studiu în arta limbajului non-verbal și a inutilității cuvintelor în fața inevitabilului.

Toronto International Film Festival este, alături de Sundance, cel mai mare festival de film de pe continentul nord-american, și unul dintre cele mai festivaluri de film din lume. Secţiunea Short Cuts este importantǎ și datorită posibilității calificării la Premiile Oscar pe care o oferă.

Gabriela Suciu şi Cǎtǎlin Drǎghici vor prezenta filmele, vor participa la sesiunile interactive care urmeazǎ după proiecţii, la ȋntȃlnirile cu presa, precum şi la ȋntȃlnirile din cadrul Market-ului de filme, cu potenţialii distribuitori şi agenți.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.