Acasă Cultura / Culte În precentenar, istoricii își spun cuvântul

În precentenar, istoricii își spun cuvântul

Foto: IEH

La Sala Perpessicius a Muzeului Național al Literaturii Române au fost lansate volumele „Tratatele de pace ale României 1919-1920” și „România în anii premergători Marii Uniri 1916-1917”, parte a seriei dedicată Centenarului Marii Uniri.

Volumele sunt coordonate de  Gheorghe Sbârnă, Ion Calafeteanu și Ioan Opriș. Seria, care cuprinde cinci volume, apare sub coordonarea științifică a prof. univ. dr. Gheorghe Sbârnă. Inițiatori și coordonatori editoriali: Mihai Milca și Eugen Uricaru.

“Volumele cuprind documente și tratate și mă bucur că acest proiect utilizează acel laborator al istoriei unde lucrează ca laboranți marii profesori și cercetători în istorie. Nu putem vorbi despre Centenar și despre marile valori patrimoniale ale acestuia fără ca istoricii să nu își spună cuvântul. Mă bucur pentru faptul că proiectul a fost demarat și încheiem precentenarul cu două volume importante din seria celor cinci. Mulțumesc tuturor instituțiilor partenere și în mod special mulțumesc CEC Bank pentru implicarea în acest proiect de amploare” a declarat  Nicolae Brînzea, director general IEH.

La eveniment au fost prezenți Ioan Cristescu, directorul Muzeului Național al Literaturii Române, Nicolae Brînzea, director general al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni,  Mirel Taloș, vicepreședinte al Institutului Cultural Român, Gheorghe Sbârnă și Mihai Milca, coordonatori ai proiectului.

Volumele sunt publicate cu sprijinul: Institutului Cultural Român, Muzeului Național al Literaturii Române, COPYRO-organism de gestiune colectivă a drepturilor de autor și Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.