Info desk electronic pentru românii din UK. Ministrul Românilor de Pretutindeni a...

Info desk electronic pentru românii din UK. Ministrul Românilor de Pretutindeni a participat, la Londra, la comemorarea Andreei Cristea

356

Duminică, ministrul Românilor de Pretutindeni, Andreea Păstârnac, aflată în vizită de lucru în Marea Britanie, a fost alături de românii din Londra care au organizat, pe podul Westminster, o ceremonie de comemorare a Andreea Cristea, românca care a murit în urma atentatului terorist care a avut loc în 22 martie.

Reamintim că în aceste zile ministrul pentru Românii de Pretutindeni se află în Marea Britanie, prilej cu care, în cursul zilei de astăzi are programată o întâlnire cu reprezentanți ai comunității româniști din UK, la sediul ICR din Londra.

Având în vedere declanșarea procedurilor pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, precum și faptul că în Regatul Unit există o importantă comunitate românească, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) că, pentru a avea un contact rapid și direct cu românii din UK,  a decis lansarea unui info desk electronic, prin intermediul căruia, românii din Regat pot transmite autorităților de la București problemele cu care se confruntă în contextul Brexitului.

MRP precizează că prin această modalitate, românii din UK vor putea semnala dificultăţile cu care se confruntă și eventualele situaţii de încălcare a drepturilor de muncă, incidentele xenofobe ori alte probleme pe care le întâmpină odată cu cu Brexit-ul.

sursa foto: MRP
sursa foto: MRP

Ministerul va monitoriza și centraliza problematica semnalată de românii din Marea Britanie, astfel încât, în colaborare cu celelalte autorităţile naţionale competente, să poată interveni pentru protejarea românilor și apărarea drepturilor lor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.