Klaus Iohannis, întâmpinat cu salve de tun la Monumentul Soldatului Necunoscut

Klaus Iohannis, întâmpinat cu salve de tun la Monumentul Soldatului Necunoscut

300
Foto: Digi24

Aflat în vizită în SUA, preşedintele Klaus Iohannis a depus, marţi, o coroană de flori la Monumentul Soldatului Necunoscut din cimitirul naţional Arlington, în capitala Washington.

Momentul depunerii coroanei a presupus cel mai înalt ceremonial utilizat pentru un șef de stat: Președintele României a fost întâmpinat cu 21 de salve de tun și de garda de onoare și au fost intonate imnurile României și Statelor Unite ale Americii, potrivit Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis a adus un omagiu memoriei militarilor americani căzuţi în cele două războaie mondiale, dar şi în alte conflicte. Totodată, şeful statului a fost condus la Monumentul Soldatului Necunoscut de generalul maior Michael Howard, comandantul districtului militar Washington.

În ansamblul memorial sunt dedicate secţiuni distincte pentru militarii căzuţi în Primul şi în al Doilea Război Mondial, Războiul din Coreea şi Războiul din Vietnam. Depunerea coroanelor de flori omagiale cu ceremonial militar, în onoarea soldaţilor americani căzuţi la datorie, reprezintă un gest tradiţional al fiecărui preşedinte al Statelor Unite”, se arată în comunicatul Cotroceniului.

Vizita prezidențială în SUA va culmina, vineri, cu o întreverede la Casa Albă între Klaus Iohannis și omologul Donald Trump.

Monumentul Soldatului Necunoscut a fost stabilit la 4 martie 1921 pentru omagierea militarilor americani neidentificati. In ansamblul memorial sunt dedicate sectiuni distincte pentru militarii cazuti in Primul si in Cel de-al Doilea Razboi Mondial, Razboiul din Coreea si Razboiul din Vietnam. Depunerea coroanelor de flori omagiale cu ceremonial militar, in onoarea soldatilor americani cazuti la datorie, reprezinta un gest traditional al fiecarui presedinte al Statelor Unite. La 19 ianuarie 2017, Presedintele-ales Donald Trump a marcat primul eveniment oficial din cadrul ceremoniei de inaugurare in functie, prin depunerea unei astfel de coroane la Monumentul Soldatului Necunoscut.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ