Laborator de încondeiere a ouălor de Sf Paști, organizat la Milano de...

Laborator de încondeiere a ouălor de Sf Paști, organizat la Milano de comunitatea de români și comunitatea românească din Republica Moldova

401
0

Sâmbătă, 8 aprilie, la CAM Ponte delle Gabelle, în vecinătatea cartierului istoric Brera din Milano, va fi organizat un laborator deschis pentru încondeierea ouălor de Paști la care sunt așteptați copiii dar și părinții, eveniment sprijinit de Centrul Cultural Italo Român împreună cu asociația Vatra Neamului care îi reunește pe românii din Republica Moldova.

Laboratorul de încondeiere a ouălor conform tradiţiei de Paști va fi coordonat de prof. Mariana Paliev din cadrul cursului de Limba Cultura si Civilizatie românească, colaboratoare activă în cadrul evenimentelor din orasul Milano. De asemenea, copiii vor deprinde şi meştesugul picturii icoanelor pe sticlă, fiind coordonaţi de Lavinia Rotocol, artist plastic român, stabilită de 10 ani în Italia.

Vor fi difuzate documentare cu diferite tradiţii legate de Sf. Paşti pentru a-i introduce pe copii în atmosfera tradiţiei din ţara lor de origine.

Totodată, evenimentul se bucură de patronajul Consulatului General al României la Milano şi Consulatul General al Republicii Moldova din Milano, dar şi de sprijinul autorităţilor din cadrul Primăriei din Milano.

De menţionat faptul că nu este pentru prima oară când la Milano cele două comunităţi se reunesc pentru a da continuitate tradiţiei şi culturii române prin organizarea unor evenimente împreună.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ