Acasă Cultura / Culte „Licu, o poveste românească”, proiectat în aprilie la Düsseldorf și Tel Aviv

„Licu, o poveste românească”, proiectat în aprilie la Düsseldorf și Tel Aviv

Documentarul „Licu, o poveste românească”, regizat de Ana Dumitrescu, va fi proiectat, luna aceasta, la Muzeul Filmului din Düsseldorf şi în cadrul Festivalului pentru Drepturile Omului „Solidarity” de la Tel Aviv. „Licu, o poveste românească” va rula pe 8 şi 13 aprilie, la Filmmuseum Düsseldorf, fiind inclus în programul Black Box.

Pe 27 aprilie, el va fi prezentat în selecţia internaţională a celei de-a şasea ediţii a Solidarity – Tel Aviv Film Festival for Human Rights, eveniment care are loc între 26 aprilie şi 1 mai. Producţiile din programul festivalului aduc în atenţia spectatorilor probleme precum globalizarea, refugiaţii, sărăcia, drepturile femeilor, ale comunităţii LGBTQ şi protecţia mediului. Au fost selectate filme din ţări precum Norvegia, Marea Britanie, Italia, SUA şi Afganistan.

Filmul Anei Dumitrescu, recompensat la sfârşitul anului trecut cu trofeul Golden Dove la DOK Leipzig, va fi lansat în cinematografele româneşti pe 24 august 2018, de Rollercoaster PR, şi este distribuit la nivel internaţional de Taskovski Films.

Documentarul, scris şi regizat de Ana Dumitrescu şi produs de compania Jules et Films, vorbeşte despre România ultimului secol văzută de un om pierdut în istorie. Personajul principal, Liviu Canţer, un bărbat de 92 de ani, a supravieţuit unor evenimente istorice majore.

„Licu, o poveste românească” este un documentar despre trecerea timpului şi despre bătrâneţe, o meditaţie despre propria condiţie şi efemeritate. La vârsta lui, Licu a rămas singur cu amintirile sale – despre familie şi momentele importante ale vieţii lui. Fiecare secvenţă de film este construită precum o fotografie dintr-un album.

Pelicula a fost prezentată, în luna martie, la cea de-a 14-a ediţie a festivalului ZagrebDox şi la la Festivalul Internaţional de Documentar şi Drepturile Omului One World România, unde a avut premiera naţională.