Marea Britanie: Proiectul „Limba română, educație și comunicare” a fost lansat la...

Marea Britanie: Proiectul „Limba română, educație și comunicare” a fost lansat la Biblioteca Wembley din Brent

401
0
Sursă foto: MRP

Un program dezvoltat de Ministerul Românilor de Pretutindeni în colaborare cu Ministerul Educației Naționale a fost lansat pentru comunitatea românească din Marea Britanie. Proiectul „Limbă română, educație și comunicare” a fost prezentat în data de 8 parilie,  la Biblioteca Wembley din Brent, în prezența ministrului Andreea Păstârnac și a ambasadorului României în Regatul Unit, Dan Mihalache. Au participat copii români de vârstă școlară, profesori de limbă română, membri ai asociațiilor care organizează astfel de cursuri și reprezentanți ai societății civile românești din Marea Britanie.

Cu ajutorul suporturilor de curs, atât în format print, cât și în format digital, achiziționate de MRP, care vor ajunge la copiii români din Marea Britanie, aceștia vor putea învăța să citească și să comunice în limba română, la fel ca școlarii din România.

Prima serie de suporturi de curs a ajuns deja la o parte dintre școlile de limba română din Londra, urmând ca în perioada aprilie-mai să fie distribuite alte câteva sute de manuale.

La nivelul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni există o preocupare pentru copiii aflați în Marea Britanie care nu au posibilitatea să studieze limba română, singura formă de educație accesibilă fiind cursurile alternative din cadrul școlilor de weekend, precizează MRP.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ