Mira Feticu, dialog cultural la Festivalul Internațional de literatură Bru∙Taal

Mira Feticu, dialog cultural la Festivalul Internațional de literatură Bru∙Taal

599

În data de 13 mai, scriitoarea Mira Feticu va purta un dialog literar la ceremonia de închidere a Festivalului Internațional de literatură Bru∙Taal cu scriitoarea neerlandeză  Hagar Peeters, anunţă ICR Bruxelles.

Mira Feticu a fost invitata rezidenței literare organizată la Bruges, în luna februarie, și va participa în programarea festivalului, într-o dezbatere despre ‘Zeven zonden’ (ro. Cele șapte păcate), propusă ca temă generală a festivalului. Scriitoarea va prezenta un text despre aroganță și va descrie experiența sejurului în Bruges, impresiile și trăirile din acest oraș medieval, reputat pentru inspirația sufletelor creatoare.

Datorită Mirei Feticu, se recuperează ceva din onoarea pierdută a românilor. (…) Romanul Tascha. De roof uit de Kunsthal, scris în neerlandeză (Ed. Jurgen Maas, 2015), a facut valuri mari nu numai în Olanda, ci și în alte țări europene, inclusiv în România. Am îndemnat-o pe autoare să-l traducă în limba română. De fapt să-l scrie încă o dată, în limba maternă, nu numai pentru că subiectul ne interesează și pe noi, dar și pentru că ar fi păcat ca doar străinii să se bucure de talentul remarcabil al unei autoare din România. Și iată că Mira Feticu mi-a îndeplinit rugămintea. Îi mulțumesc. Acum, citind versiunea românească, mă felicit singur că am insistat în acestă direcție”, nota criticul literar Alex Ștefănescu în prefața romanului Tascha, în limba română în traducerea autoarei (Ed. Pleiade, Satu Mare, 2016).

Mira Feticu (n.1973, Breaza) a debutat în România în 1993 cu un volum de poezie. În prezent trăiește în Olanda, scrie și publică în neerlandeză. Din 2012 a publicat trei romane: Lief kind van mij (2012), De ziekte van Kortjakje. Lust, liefde en eenzaamheid (2013),Tascha. De roof uit de Kunsthal (2015), iar ultimul a apărut și în limba română în 2016, în traducerea autoarei, la editura Pleiade din Satu Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.