Organizatoarea celei mai mari conferințe de fizică și astronomie din Marea Britanie,...

Organizatoarea celei mai mari conferințe de fizică și astronomie din Marea Britanie, acceptată la Oxford şi Cambridge

301
0
Foto: ViitorulRomâniei

Theodora Torcea, o tânără din satul Osica de Sus (Olt), este studentă în ultimul an la Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii Glasgow. Înainte de a fi admisă la universitatea scoaţiană a fost un elev model, cu rezultate deosebite în gimnaziu şi liceu, promovând examenul de bacalaureat cu notă maximă.

Pe parcursul celor patru ani de facultate, Theo a lucrat la numeroase proiecte academice alături de cercetători de renume atât în domeniul ingineriei, cât și al matematicii aplicate. S-a ocupat deopotrivă de organizarea celei mai mari conferințe de fizică și astronomie din Marea Britanie și a coordonat activitatea unei conferințe de matematică. Teoria învăţată în facultate o pune acum în practică pentru a rezolva probleme industriale şi de aerodinamică. În prezent participă la construirea unui prototip de biosenzor pentru a ajuta persoanele predispuse bolilor cardiovasculare.

Se implică inclusiv în proiecte de voluntariat organizate de Consiliul Studenților și de diferite organizaţii de caritate. Când nu se află în bibliotecă pentru a lucra la proiectele sale, în timpul liber practică aikido și dans sau călătoreşte. Este pasionată de limba și cultura chineză, iar în 2016 a fost desemnată finalistă a concursului pentru Excelenţă Academică în Străinătate organizat de Liga Studenţilor Români în Străinătate (LSRS).

În octombrie va începe un master în matematică aplicată, fiind acceptată atât la Universitatea din Cambridge, cât și la Oxford.

Am două oferte pentru un program de master, unul la Oxford şi unul la Cambridge, însă nu am decis pe care să o accept. Probabil voi continua ulterior cu un doctorat, dar nu ştiu în ce domeniu va fi. Cât despre întoarcere, nu am hotărât nimic deocamdată, totul depinde de oportunităţile care vor apărea în viitor. Îmi doresc, bineînţeles, ca munca mea să aibă o contribuţie şi în România, fie că este vorba de cercetare sau altceva” a afirmat aceasta într-un interviu acordat ViitorulRomâniei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ