Peliculele prezentate la Festivalul Zilele Filmului Românesc ajung în Granada și Cordoba

Peliculele prezentate la Festivalul Zilele Filmului Românesc ajung în Granada și Cordoba

213
0

În acest an, festivalul Zilele Filmului Românesc care s-a desfășurat la Madrid, în perioada 3 noiembrie – 7 decembrie 2016, va fi itinerat în 5 orașe din Spania: Barcelona, Valencia, Granada, Cordoba și Murcia, până la finalul lunii iunie.

În Granada și Cordoba, filmele românești vor fi prezentate cu sprijinul Filmoteca de Andalucía, iar festivalul va debuta în data de 12 mai cu filmul Ilegitim, în regia lui Adrian Sitaru.

Recompensat cu premiul C.I.C.A.E. la Festivalul de Film din Berlin în 2016, „filmul abordează teme dure și spinoase, cum ar fi avortul sau incestul, cu o absolută naturalitate și curaj, scoțând la lumină diferențele generaționale (și morale) pe un ton tragicomic prin care se confirmă, încă o dată, calibrul narativ al lui Adrian Sitaru și versalitatea actorilor mereu surprinzătorului cinema românesc”.

Filmul spune povestea a doi frați (Alina Grigore și Robi Urs) și iubirea lor ilegitimă. Un tată medic (Adrian Titieni) și mai multe denunțuri. O familie în care limita dintre moral și legal nu a existat niciodată. Nici măcar în cazul unui avort. De asemenea, pelicula a obţinut premiul C.I.C.A.E., secțiunea FORUM, Festivalul Internațional de Film de la Berlin, 2016, dar şi un premiu la  Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ