Preocupări pentru combaterea traficului de ființe umane. Ministrul pentru românii de pretutindeni...

Preocupări pentru combaterea traficului de ființe umane. Ministrul pentru românii de pretutindeni a discutat cu oficialii englezi responsabili de domeniu

330
Sursă foto: DPRP

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a continuat dialogul cu reprezentanții comunitații românești, ai mediului asociativ și ai mass-media de limba română din Marea Britanie, se arată într-un comunicat al MRP. 

Demnitarul a vizitat Centrul My Romania Community din Brent, unde, pe lângă activități de informare, se organizează și cursuri de limbă română pentru copiii din comunitate. Elevii au primit suporturi de curs pentru studiul limbii materne, în cadrul programului „Limba română, educație și comunicare”.

În contextul accelerării procesului Brexit, ministrul a avut întrevederi cu reprezentanții East European Research Centre, organizație non-guvernamentală care lucrează cu cetățeni est-europeni, inclusiv români, în vederea protecției drepturilor lor pe piața muncii britanice.

Având în vedere creșterea numărului de situații de exploatare prin muncă, demnitarul a avut discuții cu Comisarul britanic pentru combaterea traficului de ființe umane, Kevin Hyland, cu privire la modalități de cooperare cu scopul de a eradica fenomenul sclaviei moderne în rândul lucrătorilor europeni.

Vizita de lucru în Marea Britanie s-a încheiat cu o reuniune a comunității, la sediul Institutului Cultural Român, prilej cu care au fost aduse în discuție teme de interes precum proiectele Ministerului, liniile de finanțare disponibile, statutul centrelor comunitare românești și repatrierea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.