Președinții Iohannis și Poroșenko au discutat despre o vizită comună în regiunea...

Președinții Iohannis și Poroșenko au discutat despre o vizită comună în regiunea Cernăuți

312
0

În marja participării la Summitul Partidului Popular European, președinții României și Ucrainei, Klaus Iohannis și Petro Poroșenko, au discutat despre stadiul și perspectivele de consolidare a relațiilor bilaterale dintre cele două state, cu accent pe implementarea celor convenite cu prilejul vizitei realizate de președintele Poroșenko la București, la 21 aprilie 2016, respectiv pe pregătirea dialogului politic viitor de nivel.

În acest sens, președintele Iohannis a evidențiat importanța reluării cât mai curând a activității Comisiei guvernamentale pentru cooperarea economică, respectiv a Comisiei pentru persoanele aparținând minorităților naționale din cele două state.

Preşedintele României a acceptat invitaţia adresată de omologul ucrainean de a vizita Ucraina, context în care să aibă loc și prima sesiune a Comisiei Mixte Prezidenţiale, respectiv o vizită comună a celor doi preşedinţi în regiunea Cernăuţi. Șeful statului român a subliniat necesitatea unei bune pregătiri prealabile a primei sesiuni a Comisiei Mixte Prezidenţiale.

Totodată, președintele României a asigurat cu privire la sprijinul continuu al țării noastre pentru parcursul european al Ucrainei, pentru realizarea Agendei de Asociere a Ucrainei cu Uniunea Europeană, precum și pentru soluționarea conflictului din estul Ucrainei, cu respectarea Acordurilor de la Minsk.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ