Programul de dezvoltare pentru minoritățile naționale din Transcarpatia, pus în dezbatere publică

Programul de dezvoltare pentru minoritățile naționale din Transcarpatia, pus în dezbatere publică

310
0

Deputații Consiliului Regional Transcarpatia au prezintat  un proiect de decizie „Cu privire la punerea în aplicare a Programului de dezvoltare a educației, culturii, tradițiilor minorităților naționale în perioada 2016 – 2020“.

Astfel, potrivit Inter Regio News, în document se vorbeşte despre cele mai importante măsuri realizate în 2016: satisfacerea necesităților educaționale, culturale și informaționale ale minorităților, organizarea evenimentelor culturale menite să promoveze toleranța, respectul pentru istorie, limbă și tradiții ale tuturor naționalităților, asigurarea condițiilor pentru educație în limbile minoritare, dezvoltarea creației etniilor naționale din Transcarpatia.

În acest context, pentru perioada următoare 2017-2020 sunt prevăzute o serie de acțiuni culturale, programul fiind finanţat  din bugetul regional.

Punerea în aplicare a obiectivelor și activităților programului contribuie la promovarea imaginii pozitive a regiunii, privind realizarea politicii de stat în domeniul relațiilor interminoritare, în scopul de a consolida atmosfera de armonie și toleranță între etnii, mai menționează sursa citată.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ