Proiectul cultural „Dialog” va fi prezentat la Târgul de artă Kolner Liste

Proiectul cultural „Dialog” va fi prezentat la Târgul de artă Kolner Liste

299
Sursa foto: ICR

În perioada 27 – 30 aprilie 2017, la Berlin, se desfăşoară târgul internaţional de artă Kölner Liste, eveniment la care va lua parte şi Colony Art Gallery, cu sprijinul Institutului Cultural „Titu Maiorescu“ din capitala Germaniei.

Prezența românească va fi marcată prin proiectul cultural „Dialog”. Proiectul presupune prezența la Târgul de artă Kolner Liste a lucrărilor celor trei artiști participanți în conceptul expozițional „Dialog”, respectiv Ilie Boca, Mihai Țopescu și Ileana Ștefănescu (pseudonim: Ile Ștefi), însoțiți de către curatoarea expoziției și managerul Colony Art Gallery, Arina Șușară. Cei trei artiști selectați provin din zone diferite, cu experiențe și trăiri distincte, care cercetează sub aspecte și tehnici diferite aceeași temă: dialogul.

Kölner Liste este un forum pentru arta contemporană cu un mare potențial de interes în rândul colecționarilor. Acest târg de artă, aflat la cea de a patra ediție, are un rol important atât în descoperirea unor artiști tineri valoroși, oferindu-le acestora o șansă deosebită de afirmare, cât și în reafirmarea artiștilor deja consacrați. Ediția precedentă a avut 84 de expozanți din 15 țări, iar numărul de vizitatori a crescut constant.

Proiectul „Dialog”prezintă trei artişti români contemporani: Mihai Țopescu, Ilie Boca, Ile Ștefi (Ileana Ștefănescu). Cei trei artiști selectați provin din zone diferite, cu experiențe și trăiri distincte, care cercetează sub aspecte și tehnici diferite aceeași temă: dialogul.

Ile Ștefi, aflată la cea de a doua carieră, experimentează cu obiecte și culori. „Corzile” sau „Creșterile grafice” fac parte dintr-un proiect mai amplu prin care iși propune să recupereze o serie de materiale precum țesătura, celuloza, fierul, şi să le reintroducă în viaţa cotidiană prin obiectul de artă.

Mihai Țopescu, artist dinamic, cu participări expoziționale diverse în țară şi în străinătate, simpozioane, concursuri, expoziţii de grup sau personale, provine din zona primordiala a artelor focului. El cercetează condiția umană cu toate dramele și bucuriile aceștia, tipologiile umane și miturile.

Ilie Boca este unul dintre cei mai importanți pictori români contemporani, cu numeroase expoziții naționale și internaționale. Pictura sa este o adevărată epopee în imagini, un imn închinat spiritului neîngrădit.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.