Românca rănită în atacul de la Londra a fost operată noaptea trecută

Românca rănită în atacul de la Londra a fost operată noaptea trecută

262
0
sursa foto: BBC

Românca rănită în atacul care a avut loc miercuri la Londra, se află internată în spital și este în stare gravă. Femeia a fost operată în cursul nopții trecute. Este vorba despre femeia care a fost lovită cu mașina de atacator și proiectată în Tamisa. Celălalt român rănit, un bărbat care a suferit o fractură, a fost deja externat din spital. 

Imediat după producerea incidentului şi transferul cetăţenilor români la spital pentru îngrijiri, un reprezentant al Celulei de Criză constituită la nivelul misiunii diplomatice a României la Londra s-a deplasat, de îndată ce a fost posibil, la unitatea medicală în vederea obţinerii unor informaţii actualizate cu privire la starea de sănătate a victimelor şi pentru a acorda asistenţă consulară, precizează Ministerul Afacerilor Externe. 

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord ‪+44 20 76027328; ‪+44 20 76029833 ; ‪+44 20 76036694 ; ‪+44 20 76025193, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate permanent de operatorii Call Center.

Ambasada României monitorizează cazul și menține legătura cu unitatea medicală, familia persoanei rănite şi autoritățile locale, pentru a acorda asistenţă consulară, în funcţie de solicitări.

Cei doi români, aflați într-o minivacanță, se aflau pe Podul Westminster când atacatorul a intrat cu maşina în mulţime. Femeia a fost recuperată din apă de echipele de salvare şi dusă la spital. BBC a difuzat imagini în care se vede cum, în timp ce maşina înaintează, o persoană cade în apă.

Bilanțul inițial indica doi morți, însă peste noapte cifrele s-au modificat, numărul deceselor ajungând la patru, iar cel al răniților – la 40. Autoritățile din Marea Britanie au anunțat că atacatorul a fost ucis după ce a trecut cu mașina peste mai multe persoane pe podul Westminster, apoi a încercat să între în Parlament, aflat în apropiere. Poliția britanică tratează evenimentul drept un incident terorist. Numele atacatorului nu a fost prezentat public și se apreciază că atacatorul a acționat singur, inspirat de terorismul internațional.

În cursul nopții poliția a efectuat mai multe raiduri în Londra, Birmingham, dar și în alte localități, șapte persoane fiind arestate. De asemenea, Mark Rowley, comisar adjunct și șef al luptei împotriva terorismului, a declarat că sute de detective au lucrat toată noaptea, efectuând percheziţii la şase adrese.

Potrivit

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ