Românca rănită în atentatul terorist de la Londra a încetat din viață

Românca rănită în atentatul terorist de la Londra a încetat din viață

334
sursa foto: BBC

Andreea Cristea, românca rănit grav în urma atacului produs în data de 22 martie 2017 la Londra, a încetat din viață, anunță BBC citând Poliția londoneză.

Tânăra în vârstă de 31 de ani era internată în spital de două sătptîmâni, fiind în stare gravă. Ea a suferit o intervenţie pe creier, pentru îndepărtarea unui cheag de sânge, iar starea ei se îmbunătățise. Plămânii ei au început să se vindece, însă nu şi-a recăpătat cunoştinţa.

Andreea Cristea se afla în Londra cu iubitul ei, în vacanță, cu ocazia zilei de naștere a românului, ocazie cu care urma să o ceară în căsătorie. Amândoi se aflau pe Podul Westminster când un bărbat a intrat cu mașina în mulțime.

Românca a fost lovită cu mașina de terorist și aruncată în Tamisa, de unde a fost recuperată ulterior de echipele de salvare și transportată la spital.

Atentatul care a avut loc la Londra în 22 martie este cel mai grav din ultimii 12 ani pentru Marea Britanie. Khalid Masood a intrat la întâmplare cu mașina în pietonii de pe podul Westminster, apoi a înjunghiat un polițist. Bilanțul atacului: patru morți și 40 de răniți în numai 82 de secunde. Atacatorul a fost și el, ucis.

Ministerul de Externe anunță că reprezentanții Ambasadei României în Marea Britanie se află alături de familia româncei, pentru a acorda sprijinul necesar.

Autoritățile mai anunță că sunt pregătite să suporte costurile repatrierii trupului neînsufleţit din fondul de urgenţă aflat la dispoziţia ministrului afacerilor externe şi că menţin legătura, prin intermediul Ambasadei României la Londra, cu autorităţile britanice pentru îmndeplinirea formalităților legate de repatriere.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a transmis condoleanțe familiei Andreei Cristea: ”În aceste momente de profundă durere, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni îşi declară întreaga sa compasiune și solidaritate cu familia îndurerată”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.