Români răniți în accidentul din Londra. Unul în stare gravă

Români răniți în accidentul din Londra. Unul în stare gravă

1595
0
Sursă foto: ziarulromanesc.net

Cinci persoane au fost rănite duminică dimineaţă, inclusiv un tânăr care este în stare critică, după ce o maşină a intrat într-un grup de oameni din cartierul Bellingham, situat în sud-estul metropolei Londra. Martorii au declarat că răniţii ar fi angajaţii români ai unei spălătorii de maşini din apropiere, iar imaginile de la locul accidentului surprind mai multe obiecte de curăţare împrăştiate pe trotuar, informează Digi24.

Martorii au spus că maşina a ieşit de pe carosabil şi a intrat în plin în oamenii aflaţi în faţa unei spălătorii. Şoferul a fost reţinut de poliţie şi dus mai întâi la spital, pentru că avea o leziune craniană. Ministerul român de Externe ţine legătura cu familiile victimelor şi cu autorităţile britanice, care încearcă acum să stabilească exact cauzele incidentului.

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 8:20 (10:20 ora României), atunci când maşina a părăsit carosabilul în apropiere de staţia de autobuz Cartford şi s-a izbit în oamenii adunaţi în faţa unei spălătorii de maşini din Bellingham. Incidentul a avut loc în jurul orei locale 8:20 (10:20 ora României), atunci când maşina a părăsit carosabilul în apropiere de staţia de autobuz Cartford şi s-a izbit în oamenii adunaţi în faţa unei spălătorii de maşini din Bellingham. Ulterior, poliţiştii au intervenit şi l-au arestat pe şoferul care a provocat accidentul, iar printre răniţi se numără un tânăr în vârstă de 25 de ani aflat în stare critică, alte două persoane au fost grav rănite, dar sunt într-o stare stabilă, fiind vorba de o femeie de 35 de ani şi un bărbat de 25 de ani.

De asemenea, alţi doi bărbaţi în vârstă de 36 de ani şi, respectiv, 46 de ani răniţi în accident sunt internaţi, dar se află în stare stabilă. Autorităţile l-au transportat şi pe şofer la spital, întrucât avea o leziune craniană.

În acest context, Ministerul de Externe a transmis un nou comunicat:

Conform ultimelor informaţii oficiale obţinute de consulul României la Londra, care a luat legătura şi s-a deplasat atât la spitale cât şi poliţie, cinci cetăţeni români au fost răniţi şi transportaţi la unităţile spitaliceşti King’s College London şi Royal London Hospital. Patru cetăţeni români sunt internaţi, unul este în stare critică, trei sunt în stare stabilă, iar al cincilea cetăţean român a fost externat, după acordarea de îngrijiri medicale”.

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că ambasadorul României la Londra se va deplasa în cursul zilei de luni, la cele două unităţi spitaliceşti pentru a-i vizita pe cetăţenii români.

Totodată, autorităţile britanice continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele producerii incidentullui, se mai precizează în comunicat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ