România, pregătită să preia președinția CE al Organizației Mondiale a Turismului

România, pregătită să preia președinția CE al Organizației Mondiale a Turismului

Autoritatea Naţională a Turismului (ANT), organizează în perioada 3-7 iulie 2013, un infotrip cu scopul promovării unor atracţii turistice din ţara noastră.  Cu această ocazie, un grup de aproximativ 50 de jurnalişti străini şi români va vizita, duminică, 7 iulie, municipiul Sibiu. Recenziile acestora vor sublinia, potrivit președintelui ANT, Răzvan Filipescu, și faptul că România este pregătită pentru a prelua un nou mandat al președinției Consiliului Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT).

„Evenimentul va evidenţia importanţa pe care o acordă România deţinerii, pentru prima dată, a funcţiei de Preşedinte al Consiliului Executiv al OMT (până în toamna acestui an), precum şi faptul că suntem pregătiţi să ne asumăm un nou mandat în cadrul acestei structuri pentru perioada 2013 – 2017”, subliniază Răzvan Filipescu, preşedintele Autorităţii Naţionale a Turismului.

Infotrip-ul a fost organizat concomitent cu Conferinţa Internaţională de Turism, desfăşurată în perioada 3-5 iulie, la Palatul Parlamentului din Bucureşti şi în Delta Dunării.

Tema conferinţei, la care au participat delegaţii din peste 70 de ţări, este „Identificarea avantajelor competitive ale unei destinaţii turistice, oportunităţi şi provocări pentru dezvoltarea durabilă a turismului”. Conferinţa se desfăşoară sub înaltul patronaj al OMT. www.promptmedia.ro