România și Franța, angajate în efortul comun pentru o Europă unită

România și Franța, angajate în efortul comun pentru o Europă unită

251
0

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, se află în perioada 4 – 5 aprilie a.c., la Paris, într-o vizită oficială, prilej cu care a avut întrevederi cu oficiali francezi pe teme de prim-plan, precum viitorul UE, Brexit, securitatea internă a Uniunii, precum și aspecte de interes în relația bilaterală.

Marți, 4 aprilie a.c., ministrul delegat a discutat cu Harlem Désir, secretarul de stat pentru Afaceri Europene în Ministerul francez al Afacerilor Externe și Dezvoltării Internaționale, în cadrul căreia au fost punctate teme de actualitate europeană și de interes în relația bilaterală. “Am avut o întâlnire de lucru cu Harlem Désir, în care am reafirmat dorința comună a României și a Franței de a aprofunda colaborarea pentru o Europă unită, pentru o Europă puternică”, a precizat Ana Birchall.

Oficialul român a subliniat că “suntem datori să reconfirmăm unitatea și coeziunea europeană, iar din punctul de vedere al României suntem hotărâți în atingerea acestor obiective, pentru că avem nevoie cu toții de o Uniune Europeană care să își protejeze și să își apere valorile și principiile, o Europă care pe viitor să promoveze politicile de reducere a decalajelor dintre diferitele regiuni”.

Am reiterat importanța continuării și aprofundării colaborării româno-franceze pe teme de actualitate europeană. Am discutat, totodată, despre modalități concrete de a coopera în domeniul afacerilor europene pentru a beneficia de experiența Franței în organizarea Președinției României a Consiliului UE, în primul semestru din 2019”, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

De asemenea, ministrul Birchall a avut o întâlnire cu echipa de conducere a École nationale d’administration (ENA), fiind discutate posibilitățile de colaborare și cooperare pentru pregătirea Președinției României a Consiliului UE din 2019.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ