Românii din Milano, punte de legătură culturală

Românii din Milano, punte de legătură culturală

439
0

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a participat sâmbătă, 6 mai, la evenimentul „Românii din Milano. Repere de cultură și identitate românească”.Organizat de Institutul Italian de Cultură din București în colaborare cu Centrul Cultural Italo Român din Milano, evenimentul a marcat apariția, la Milano, a monografiei „Milano Multietnic. Fragmente și memorii”, realizată de către jurnaliștii Donatella Ferrario și Fabrizio Pesoli şi include pentru prima oară și prezența comunității de  români  din oraș.

În cadrul evenimentului au fost aduse în discuţie aspecte privind conservarea identității culturale românești, pârghii de susținere culturală și importanța dialogului intercultural pe care îl manifestă partea românească în contextul multiculturalității care caracterizează capitala lombardă.

La eveniment au participat şi Diana De Marchi, președinta Comisiei de Drepturi Egale din partea Primăriei Generale din Milano,  Donatella Ferrario,  jurnalistă,  Violeta Popescu,  Mariana Paliev şi Felicia Chi, din partea Centrului Cultural Italo Român din Milano.

Conform documentaţiei, românii se situează pe locul șase între comunitățile de străini din Milano, cu un număr de cca. 17.000 de rezidenți, iar pe teritoriul Lombardiei sunt prezenți 159.626 români, comunitatea românească făcând parte din grupurile mari de emigranți din regiune.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ