Secretarul de stat Stejărel Olaru, în vizită la românii din Timoc

Secretarul de stat Stejărel Olaru, în vizită la românii din Timoc

Secretarul de Stat pentru Românii de Pretutindeni din cadrul MAE, Stejărel Olaru, însoțit de consulul general al României din Zăiceri, s-au aflat duminica 3 martie 2013, în vizită la protopopiatul Ortodox Român al Daciei Ripensis din Timoc.

Potrivit RGN, delegația a participat la Sfânta Liturghie săvârșită de către Preacucernicul Părinte Boian Aleksandrovic, Protopop al Daciei Ripensis si Vicar al Timocului, Preacucernicul Părintele Antonie Isac, parohul Borului si al Lăpușnei, răspunsurile fiind date de către fratele Doru-Ovidiu Ursu, ipodiaconul parohiei din Gorneana.

După Sfânta Liturghie, Părintele Boian a prezentat Secretarului de Stat situația și problemele cu care se luptă românii/vlahii din Valea Timocului după care demnitarul roman a avut o discutrie cu reprezentanți asociațiilor și partidelor românilor/vlahilor, precum și cu credincioși prezenți care au cerut sprijin al Tării Mame României.

Dintre liderii românilor din Timoc au fost prezenți Predrag Balasevic, Zavisa Jurj, Traian Draghisa, Dusan Parvulovic, Sania Vatic președinta Asociației femeilor ortodoxe Sfânta Maxima, Ștevan Mihailov și Daniel Magdu din Banat.

Dupa întâlnirea de la Malainița, delegația din România a avut o altă întâlnire de lucru cu lideri ai românilor/vlahilor din Timoc, la Consulatul general al României de la Zaicear.