Serile Lipatti continuă la Istanbul

Serile Lipatti continuă la Istanbul

184
0

Duminică, 10 decembrie 2017, de la ora 19.00, Andra Mărgineanu va susține un recital extraordinar în memoria lui Dinu Lipatti, la 100 de ani de la nașterea pianistului și compozitorului. Recitalul va avea loc în sala de concerte a Galeriei Adahan din Istanbul și cuprinde compoziții ale celor mai reprezentative nume ale genului din România, Dinu Lipatti și George Enescu.

Pianista Andra Mărgineanu este studentă a Universității de Muzică din București, la clasa conf. dr. Vlad Dimulescu. Tânăra instrumentistă este absolventă a Colegiului Național de Muzică “George Enescu”, clasa pian, sub îndrumarea profesoarei Mihaela Zamfirescu.

Andra Mărgineanu este una dintre premiantele clapelor. Chiar anul acesta a obținut Premiul Lipatti și Premiul II la Concursul ‘’Drumul spre Celebritate’’În 2011 a primit premiul I-Trofeul, la Concursul de Interpretare Pianisitică “Gradus ad Parnasum” ediția a IV-a. În anul 2013 a obținut Marele Premiu la Concursul ‘’Millenium Piano’’. A fost recunoscută anual ca fiind cea mai bună pianistă la Olimpiada Națională de Muzică, premiul I fiind doar al ei. A fost recunoscută cu premiul I de Excelență la Concursul International ‘’Pro Piano’’ din iunie 2015.

Chiar dacă este încă o pianistă la început de drum, Andra Mărgineanu dovedește multă putere de muncă și talent și dejase poate lăuda cu o serie de recitaluri și concerte susținute.

În anul 2014, Andra Mărgineanu a avut un recital la invitația Fundației George Enescu – la Universitatea Națională de Muzică din București. A urmat în 2015 un recital susținut la Fundateanca, în cadrul Festivalului ”Serile Lipatti” și participarea în Festivalul Chei – UNMB. În decembrie 2016, Andra Mărgineanua susținut un concert cu Orchestra ”Concerto”, la Universitatea Națională de Muzică din București, când a interpretat concertul pentru pian de W.A.Mozart nr. 23, în La major.

Anul acesta deja a avut un concert cu Filarmonica din Botoșani, care a acompaniat-o în interpretarea Concertului nr 23, în La major, de W.A.Mozart.

Pentru recitalul in memoriam Lipatti, programul de la Istanbul este următorul: George Enescu – Pavane op. 10, Dinu Lipatti – Sonatina pentru mâna stângă, Dinu Lipatti – Nocturna în fa diez minor, Claude Debusy – Étude pour les arpeges composés, Claude Debussy – L’isle joyeuse, Frederic Chopin – Andante spianatoși Grande polonaise brilliante.

Evenimentul propus de ICR Istanbul atinge unul dintre obiectivele de diplomație publică pentru anul în curs, recte Centenarul Lipatti, iar în subsidiar, urmărește promovarea festivalurilor și concertelor importante de gen organizate în România.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ