Simona Halep intră în istoria tenisului: Locul 5 în WTA

Simona Halep intră în istoria tenisului: Locul 5 în WTA

Simona Halep ocupă locul 5 în clasamentul WTA, cea mai bună clasare a unei românce în ierarhia feminină a tenisului mondial. Românca se află la mai puțin de 700 de puncte de fostul lider mondial Victoria Azarenka, care ocupă locul 4 și care nu va participa la turneul de la Miami, care începe săptămâna aceasta.

Halep, care a urcat două poziții după semifinala jucată săptămâna trecută la Indian Wells, egalase performanța reușită de Irina Spîrlea pe 13 octombrie 1997 (locul 7) în data de 24 februarie. Simona Halep a devenit pe 27 ianuarie a treia româncă din istorie care intra în ”top ten” mondial, după Spîrlea și actualul său manager, şi Virginia Ruzici (locul 8).

Simona Halep și-a trecut în cont șapte titluri WTA din tot atâtea finale jucate (Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia — 2013, Doha — 2014) și are cele mai multe victorii, 57, în circuitul profesionist feminin (WTA), într-un clasament pe ultimele zece luni, devansându-le în această inedită ierarhie pe Serena Williams, liderul mondial, 51 victorii, și pe poloneza Agnieszka Radwanska, 49 victorii.