Tineri români, prezenţi la Festivalul studenților francofoni de la Zagreb

Tineri români, prezenţi la Festivalul studenților francofoni de la Zagreb

309
0

Studenți români francofoni, alături de studenți din alte 19 țări din Europa centrală și orientală (Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Rusia, Georgia, Kazahstan, Letonia, Macedonia, Republica Moldova, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina,  Ungaria, Turcia), participă la Festivalul Studenţilor francofoni din Europa Centrală şi Orientală, care se desfăşoară la Zagreb. Tema ediției din acest an, a șasea,  este francofonia creativă, cu scopul promovării multilingvismului și facilitarea utilizării limbii franceze într-un context multicultural.

Printre activitățile științifice propuse studenților se numără conferința ”Migrația oamenilor de știintă și a artiștilor” susținută de prof. Pavao Mašić și prof. Davor Pavuna. Activitățile artistice se derulează în șase ateliere : coregrafie, cântec, improvizație teatrală, genomică și medicină veterinară, jurnalism și fotografie. Atelierele vor fi urmate de concursul ”Întrebări pentru un francofon” și de seri tradiționale tematice care permit participanților să prezinte propriile țări, cu specificul, datinile și obiceiurile lor.

Festivalul se va încheia pe 19 mai, la Teatrul de Marionete din Zagreb, cu o seară de gală în cadrul căreia participanții vor prezenta juriului și publicului larg rezultatele muncii lor în ateliere, iar cei mai buni dintre ei vor fi premiați.

Evenimentul este organizat de Agenția universitară a Francofoniei în Europa Centrală și Orientală, în colaborare cu Organizatia Internationala a Francofoniei, a École Suisse internationale, Ambasada Franței în Croația, Ambasada Elveției în Croația, Ambasada Canadei în Croația, Erasmus+, Radio România Internațional.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ