Un grup de studenţii cernăuţeni a participat la o aplicaţie practică de...

Un grup de studenţii cernăuţeni a participat la o aplicaţie practică de limbă şi cultură românească la Suceava

271
Sursă foto: BucPress

Un grup de cursanţi (studenţi şi cadre didactice) ai Lectoratului de Limbă Română din cadrul Universităţii Naţionale „Iuri Fedkovyci” din Cernăuţi a participat, timp de trei zile, la invitaţia Universităţii  „Ştefan cel Mare” din Suceava la o aplicaţie practică de limbă şi cultură românească în România, anunţă BucPress.

Astfel, cernăuţenii au fost însoţiţi de Gina Puică, lector de română în cadrul Lectoratului de la Cernăuţi. În prima zi oaspeţii au avut o întâlnire cu prorectorul responsabil de relaţiile internaţionale al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, prof. univ. dr. Ştefan Purici, în cadrul căreea au discutat probleme legate de colaborarea dintre cele două instituţii superioare de învăţământ în domeniul ştiinţei şi dezvoltării academice.

De asemenea a fost vizitat campusul universitar din Suceava, efectuând o vizită  la Muzeul de Istorie, apoi s-au deplasat la Centrul de formare  continuă de la Vatra Dornei, vizitând mai multe obiective turistice din judeţele Suceava şi Neamţ.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ