Veaceslav Șaramet, întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Spania

Veaceslav Șaramet, întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Spania

224

În perioada 12-14 septembrie, o delegație a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP) condusă de secretarul de Stat, Veaceslav Șaramet, se află în vizită de lucru în Spania, ocazie ce va prilejui şi o întrunire cu reprezentanţi ai  comunității românești, dar şi o întrevedere cu delegatul guvernului spaniol în Comunitatea Autonomă Andaluzia, Antonio Sanz Cabello.

Discuțiile vor viza un schimb de bune practici în ceea ce privește procesul de integrare a românilor în statul de reședință, precum și proiecte menite să vină în sprijinul păstrării și promovării identității culturale, lingvistice și spirituale românești.

De asemenea, oficialul român va participa la evenimentul „Educație pentru viitor: întâlnirea mediului academic din România cu tinerii români din Spania”, unde MRP susține consolidarea şi diversificarea dialogului educațional prin încurajarea tinerilor din Spania de a se implica activ în proiecte dedicate identității românești.

Totodată, delegația va participa în Andaluzia, orașul Sevilla, la Conferința Anuală EAIE 2017 (European Association for International Education), precum și la inaugurarea Pavilionului Național Study în România. Conferința și Expoziția Anuală EAIE reprezintă cea mai importantă reuniune din Europa în domeniul internaționalizării educației și a doua la nivel global, reunind peste 250 de expozanți și 5600 de participanți din 95 de țări.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ