Zilele Diasporei 2016 pentru moldovenii stabiliți peste hotare

Zilele Diasporei 2016 pentru moldovenii stabiliți peste hotare

Biroul pentru Relații cu Diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat organizează, începând cu 19 august, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, un șir de evenimente în cadrul Zilelor Diasporei – Congresul Diasporei, Forumul de Afaceri al Diasporei și programul DOR– Diasporă*Origini*Reveniri.

Potrivit Independent.md la 19 și 20 august va fi organizată ediția a VII-a a Congresului Diasporei, la care vor participa peste 150 de cetățeni ai Republicii Moldova stabiliți peste hotare. Evenimentul, desfășurat o dată la doi ani, oferă platforma necesară pentru discuții multilaterale între Guvern și diasporă cu privire la politicile pentru diasporă, impactul migrației asupra proceselor economice, sociale, academice și politice din țară, dar și impactul politicilor elaborate de Guvern asupra diasporei.

Zilele Diasporei vor găzdui și ediția a patra a programului DOR. La aceasta vor participa o sută de copii din 13 țări (Italia, Rusia, Ucraina, România, Spania, Grecia, Portugalia, Cehia, Austria, Belgia, Marea Britanie, Irlanda, Republica Moldova), cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani. Programul este destinat generației a doua de migranți, originari din Republica Moldova și are scopul de a consolida legăturile emoționale, culturale și de identitate ale tinerilor cu țara lor de baștină.

Forumul de afaceri al diasporei va fi organizat pe 21 august. Acesta va reuni peste 150 de oameni de afaceri și manageri de top ai companiilor din străinătate, originari din Republica Moldova, oficiali guvernamentali, factori de decizie și reprezentanți ai mediului privat din țară.