1.500 de vizitatori de NOAPTEA MUZEELOR la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”

1.500 de vizitatori de NOAPTEA MUZEELOR la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”

DISTRIBUIȚI

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, participantă pentru a noua oară consecutiv la Noaptea Europeană a Muzeelor, a adus în faţa publicului un program complex: peste 50 de tururi ghidate ale clădirii, concert de jazz, muzică clasică şi populară, expoziţii istorico-documentare şi recitaluri de poezie.

Conceptul propus anul acesta este legat de Open Science, așa că l-am numit„Library ON”, din dorința de a aduce în prim-plan importanța creșterii accesului la resursele științifice 24/7. Pentru a ne arăta recunoștința față de creațile românilor care au inspirat generațiile și au influențat progresul cunoașterii pe întregul mapamond, am organizat expoziția de carte „Români care au schimbat lumea” – a declarat Mireille Rădoi, director general al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”.

Programul Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” a atras peste 1.500 de vizitatori, majoritatea participând la tururile ghidate şi laMaratonul de Poezie şi Jazz, care a adus în Aulă nume consacrate cum sunt: Dinu Flămând, Magda Cîrneci, Ioana Crăciunescu, Maria Răducanu.

Aproximativ 1.000 de persoane au participat la tururile ghidate prin spațiile Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, cel mai tânăr vizitator având abia o lună, iar cel mai vârstnic 85 de ani.

La miezul nopţii, vizitatorii au putut participa la un concurs cu premii pentru cei care au reținut repere importante din istoria bibliotecii.

Redăm câteva din impresiile vizitatorilor noştri:

„Prin spaţiu şi prin timp, o călătorie plăcută care mi-a adus aminte de rădăcini şi mi-a redat aripi”

„Thank you for such a wonderful experience! Greetings from Virginia, USA. ”

„Un lieu magnifique qui prouve que malgré les désastres une bibliothèque est surtout quelque chose de vivant, un lieu où on fabrique notre humanité.”

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.