10 ani de la aderarea României la UE, sărbătoriţi la Praga

10 ani de la aderarea României la UE, sărbătoriţi la Praga

Foto: ICR

Cu ocazia împlinirii a 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, Institutul Cultural Român din capitala Cehiei organizează în data de 4 mai, începând cu ora 19:00, în spaţiul Strelecky ostrov (Praga), concertul extraordinar al trupei Moonlight Breakfast în cadrul festivităţilor prilejuite de celebrarea Zilei Europei în Republica Cehă. 

În 2017, România sărbătoreşte 10 ani de la aderarea în cadrul Uniunii Europene, acest eveniment fiind unul dintre reperele esenţiale în istoria modernă a statului român.  Astfel, în cadrul festivităţilor organizate de către Reprezentanţa Comisiei Europene în Republica Cehă cu ocazia Zilei Europei, concertul trupei Moonlight Breakfast va marca acest moment istoric pentru România.

Moonlight Breakfast promovează un stil muzical urban printr-un mix de Soul, Electro, Beat, Nu-Jazz și Swing. Trupa a devenit cunoscută publicului după ce a performat în fața a 35000 de spectatori, în deschiderea concertului Jamiroquai din România, în 2011. Primul album al trupei, „Shout”, apărut în 2014, a fost foarte bine primit atât de critici cât și de public, ajungând în scurt timp de la apariție pe primele locuri în topurile europene.

În 2012, Moonlight Breakfast a primit premiul pentru cea mai bună trupă la Elle Style Awards România, fiind numită “cea mai bună trupă de export”, iar doi ani mai tarziu, a concertat la festivitatea de închidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Sochi 2014.