„100 de eseuri pentru 100 de ani” – concurs de eseuri pentru...

„100 de eseuri pentru 100 de ani” – concurs de eseuri pentru tinerii participanți la Taberele ARC

DISTRIBUIȚI

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP)lansează concursul „100 de eseuri pentru 100 de ani” dedicat celebrării Centenarului Marii Uniri.

Inițiativa se adresează celor 2.700 de copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani, participanți ai programului de tabere „ARC-Centenar”, ediția de vară – 2018, organizat de MRP în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului.

Tematica concursului este „România pentru mine” sau „România 100” și le oferă celor interesați oportunitatea de a se exprima în limba română și de a demonstra cunoașterea elementelor de istorie a românilor, de geografie a României, dar și de cultură și civilizație românească, prin intermediul unor creații literare.

Cele mai bune 100 eseuri vor fi postate pe pagina web a MRP, alcătuind totodată și o broșură, iar câștigătorii vor primi premii surpriză și vor avea posibilitatea de a participa la ediția 2019 a taberelor „ARC”.

Anunțarea premianților va avea loc la data de 28 august 2018, odată cu festivitatea de închidere a taberelor ARC, în prezența ministrului Natalia Intotero.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.