„100 pentru Centenar”, într-o clădire istorică a Portugaliei

„100 pentru Centenar”, într-o clădire istorică a Portugaliei

DISTRIBUIȚI

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) continuă seria evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri a României prin inaugurarea în premieră a Galei „100 pentru Centenar” la Lisabona, în cadrul Mănăstirii Jeronimos, clădire istorică a Portugaliei.

În acest an, în cinstea bunelor relații bilaterale dintre cele două state mănăstirea găzduiește expoziții dedicate personalităților românești care și-au adus contribuția la dezvoltarea culturii, științei și tehnologiei în ultima sută de ani: Scarlat Lambrino, ilustru reprezentant al arheologiei române și lusitane, lingvistul Victor Buescu, latinistul N.I. Herescu, Lucian Blaga și Mircea Eliade.

Gala „100 pentru Centenar” este un proiect al MRP prin care 10 români de succes, modele de conduită și implicare în păstrarea și promovarea identități românești peste hotare, din 10 țări cu comunități semnificative de români, sunt premiați, simbolic, de Guvern.

Manastirea Jeronimos, Lisabona (Portugalia)

La lansarea proiectului în Lisabona, care a avut loc duminică, 3 iunie a.c., a participat și ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, împreună cu membri ai misiunii diplomatice a României de la Lisabona, reprezentanți ai mediului asociativ românesc din teritoriu, mass-media în limba română, autorități locale.

La eveniment a participat și maestrul Tudor Gheorghe, care a susținut concertul extraordinar dedicat românilor din afara granițelor, intitulat „Chemarea păsării de acasă”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.