147 de sportivi români la Jocurile Europene de la Baku

147 de sportivi români la Jocurile Europene de la Baku

România va participa cu 147 de sportivi la Jocurile Europene de la Baku. Secretarul general adjunct al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Florin Mișcă, a declarat pentru Agerpres că România va participa cu o delegație de 147 de sportivi la Jocurile Europene de la Baku, programate în perioada 12-28 iunie.

Comitetul Executiv al COSR a aprobat, joi, componența nominală a echipei olimpice a României care va participa la prima ediție a Jocurilor Europene Baku 2015. Jocurile Europei reprezintă o competiție organizată în premieră. Este un produs competițional patronat de Asociația Europeană a Comitetelor Olimpice, sigur se menține și emblema olimpică, CIO recunoaște întrecerea ca având identitate olimpică”, a declarat Mișcă pentru sursa citata.

Un lucru important pentru imaginea competiției este că două federații europene, respectiv lupte și judo, au stabilit ca întrecerea de la Baku să conteze și ca rezultat la Campionatul European. Practic, Campionatul European este inclus în aceste Jocuri Europene. Este o situație inedită. Medaliații vor avea dublă calitate, medaliat al CE și al JE”, a precizat oficialul COSR.

Legat de speranțele sportivilor români la medalii, Mișcă a precizat: ”Avem așteptări la medalii cu siguranță, sunt discipline unde sunt sportivi pe podiumul european și chiar cel mondial, mă gândesc spre exemplu judo, scrimă, gimnastică artistică și aerobică. Nu exclud nici celelalte discipline care s-au adăugat competiției multisport, cum este sambo, să nu uităm de karate, apoi tenisul de masă, unde fetele sunt la nivel european”.