150 de ofițeri Frontex vor sprijini gestionarea fluxului de refugiați de la...

150 de ofițeri Frontex vor sprijini gestionarea fluxului de refugiați de la granița cu Ucraina și Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

Frontex va suplimenta cu 150 de polițiști de frontieră (ofițeri de control la frontieră și experți în documente) eforturile României pentru gestionarea fluxului de refugiați care ajung la granița cu Ucraina și Republica Moldova.

Ofițerii de corp permanent Frontex vor asista autoritățile române în procesarea numărului mare de persoane care trec granița din Ucraina și, la nevoie, vor realiza și controlul la frontieră.

Trimiterea celor 150 de polițiști de frontieră europeni se face la cererea autorităților române. De asemenea, în România vor ajunge și 45 de mașini de patrulare și alte echipamente. Primii ofițeri vor ajunge în zona operațională pe 4 martie, unii dintre ei fiind deja pe drum,urmând să fie repartizați în diferite puncte de trecerea frontierei de la granița de est a României.

Frontex sprijină deja România ca parte a unei operațiuni de frontieră terestră în curs de desfășurare la frontiera terestră externă a UE (operațiunea Terra), care are loc în 12 state membre ale UE și acoperă 62 de puncte de trecere a frontierei. Suplimentarea numărului de ofițeri Frontex în România face parte din operațiunea în derulare, agenția europeană fiind în discuții cu toate statele membre vecine cu Ucraina pentru acordarea de sprijin.

De asemenea, Frontex analizează și alte modalități prin care agenția poate sprijini cetățenii non-ucraineni care au fugit din țară și doresc să se repatrieze.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.