Acasă Stiri 16 ani de la înființarea DGA

16 ani de la înființarea DGA

Ziua Direcției Generale Anticorupție a fost marcată joi, 27 mai a.c., în prezența ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, context în care a fost apreciată activitatea acestei structuri în cei 16 ani de la înființare.

„Aveți cu adevărat o misiune dificilă, dar am mare încredere în dumneavoastră. Faceți parte dintr-o structură de elită, sunteți una dintre instituțiile care s-au maturizat rapid. În cei 16 ani de activitate v-ați demonstrat din plin utilitatea, v-ați adaptat, ați stabilit standarde de performanță. Îmi doresc să vă continuați activitatea la același nivel înalt profesional și să rămâneți, așa cum este firesc, imparțiali și echidistanți, independenți față de orice posibile presiuni și imixtiuni care ar putea să vă deturneze de la misiunea încredințată.”, a spus ministrul Lucian Bode.

Totodată, ministrul a subliniat importanța misiunii acestei structuri, cu atât mai mult în această perioadă de reformă și modernizare instituțională care, dincolo de finalitatea unui serviciu public adaptat cerințelor sociale, are ca fundament selectarea și formarea unor angajați a căror integritate să fie dincolo de orice dubiu.

De asemenea, a apreciat rezultatele recente obținute de DGA pe linia combaterii faptelor de corupție și a evidențiat importanța faptului că structurile MAI sunt primele care au reacționat la derapajele din sistem, subliniind că acest mod de acțiune este, pe cât de firesc, pe atât de necesar în activitatea curentă a structurilor MAI – ca furnizor de încredere și siguranță pentru cetățeni.

Cu acest prilej, au fost acordate Plachete aniversare unor reprezentanți ai MAI și ai structurilor partenere ale Direcției Generale Anticorupție.

Au mai fost acordate distincții de integritate pentru 13 polițiști care au refuzat să se lase mituiți, indiferent de sumele de bani sau de calitatea persoanelor care au încercat să îi determine să nu aplice legea.

De asemenea, șapte structuri centrale și teritoriale ale DGA au primit Diplome de merit pentru activitatea desfășurată.

La eveniment au mai participat Andrew Noble, ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România, Emil Jacotă, însărcinatul cu afaceri interne/ministru consilier al Ambasadei Republicii Moldova la București, Monika Wasiewicz, șeful Biroului FBI pentru România și Moldova, precum și alți reprezentanți ai instituțiilor partenere.