20 septembrie, noul termen pentru cei care vor să candideze la un...

20 septembrie, noul termen pentru cei care vor să candideze la un loc în CCAF

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni anunță prelungirea, până la 20 septembrie 2019, a  termenului pentru depunerea candidaturilor pentru selectarea membrilor Colegiului pentru Consultarea Asociațiilor și Fundațiilor (CCAF).

Termenul inițial anunțat de MRP pentru înscrierea candidaturilor reprezentanților organizațiilor roânilor din afara granițelor expira astăzi, 12 august 2019.

Reamintim că CCAF este un organ consultativ, fără personalitate juridică, care ar trebui să funcționeze pe lângă prim-ministru.

Scopul este de a asigura participarea societății civile la elaborarea politicilor publice și la dezbaterea unor subiecte importante pentru societatea românească.

MRP invită ONG-urile românești de pretutindeni care doresc să fie selectate în acest Colegiu să se înscrie la adresa comunicare@mprp.gov.ro. Ministerul va transmite o listă cu propuneri Secretariatului General al Guvernului, care va face selecția.

Pentru depunerea candidaturilor, organizațiile asociative neguvernamentale trebuie să furnizeze următoarele documente:

  1. a) adresă de propunere din partea organizației a unui reprezentant persoană fizică;
  2. b) documentele de constituire și înregistrare;
  3. c) documentele privind alegerea conducerii;
  4. d) tabelul cu datele de contact ale membrilor conducerii organizației;
  5. e) copia CI și CV ale reprezentantului propus;
  6. f) documentele din care să rezulte funcționarea neîntreruptă în ultimii 3 ani;
  7. g) documentele prin care să facă dovada obținerii unor rezultate semnificative în ceea ce privește scopul propus sau să prezinte scrisori de recomandare.

Conform HG nr. 618/2005, CCAF este format din 40 de membri, reprezentanți ai mediului asociativ, numiți prin decizie a prim-ministrului, pe o perioadă de 4 ani.