200 de ani de când Grecia și-a câștigat independența față de Imperiul...

200 de ani de când Grecia și-a câștigat independența față de Imperiul Otoman

DISTRIBUIȚI

Drapelul Greciei va fi proiectat joi, 25 martie, începând cu ora 18.30 pe clădirea Palatului Parlamentului pentru a marca 200 de ani de la izbucnirea Revoluției din 1821. Acest eveniment, cel mai important din istoria greacă modernă, a dus la crearea statului național grec.

Ziua națională a Greciei este sărbătorită pe 25 martie, dată la care Grecia și-a câștigat independența față de Imperiul Otoman în 1829.

”Astăzi, 25 martie 2021, se împlinesc 200 de ani de la debutul revoluției elene pentru independență. Marcată ca zi națională a Greciei, această celebrare coincide cu sărbătoarea creștină a Bunei Vestiri.
Chiar dacă trăim o perioadă complicată din punct de vedere sanitar, nu trebuie să uităm să-i felicităm pe prieteni de ziua lor. Între poporul elen și poporul român, există o tradiție consistentă de colaborare politică și religioasă întrucât cele două națiuni împărtășesc de o manieră majoritară aceeași religie, cea creștin –  ortodoxă, iar legăturile spirituale, mai ales cu Sfântul Munte Athos au întărit respectul și ajutorul reciproc între cele două state”, a declarat Viorel Badea, președintele Comisiei pentru Cultură și Media din Senatul României.

Vechi tărâm al filosofiei și al democrației, Grecia este astăzi principala destinație de vacanță pentru cetățenii români lucru ce contribuie la o mai bună  cunoașterea a istoriei  și culturii elene de către conaționalii noștri.
”Cultura elenă a contribuit esențial la principiile după care se conduc astăzi națiunile. Filozofia, arta dramatică, arhitectura, spiritul creștin încastrat în superbele așezăminte monahale de pe teritoriul Greciei fac din spațiul elen un tărâm special, vizitat de oameni din toate colțurile lumii. Astăzi, 25 martie 2021, la 200 de ani de la începutul revoluției elene pentru independență transmit gândurile mele de prețuire și respect națiunii elene. La mulți ani Grecia, la mulți ani popor elen!” a adăugat senatorul Viorel Badea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.